|

АКО Е НАВИСТИНА ВИНОВНА – ТОГАШ КАДЕ ЌЕ И ОДИ ДУШАТА? Медицинска сестра е обвинета за крадење на цитостатици од Клиниката за онкологија

Сподели го ова:


Од страна на ЈО е поднесен обвинителен предлог за кривично дело – проневера во службата од член 354 од Кривичниот законик. Обвинителството обезбедило докази (во текот на претходната постапка) дека обвинетото лице со намера да прибави противправна имотна корист за себе, присвоила поголем број ампули со различна намена.

Ампулите биле во вкупна вредност од 59 760 денари, кои ѝ биле доверени на медицинската сестра во службата каде што работела, а ампулите ги изнесувала од работното место за да потоа ги остава во автомобил – со намера да ги предаде на некое друго лице.Сподели го ова:

Слични објави