Утрово Русија официјално нападна-ЕВЕ КОИ МЕСТА СЕ ГРАНАТИРАНИ

Сподели го ова:Амбасадата на Украина во нашата земја преку соопштение до македонската јавност информираше кои места утрово се веќе завземени или погодени од страна на руската војска. Во прилог може да ги прочитате најновите информации заклучно со 07 часот утрово:

-Хмелницка област: како резултат на артилериско гранатирање изгоре складиштето за Гориво и мазива на воената единица во с. Старокостиантив.

-Дњепропетровска област: г. Краснопилја и Марганец пожар во воени складишта.

-Виницка област: г. Тулчин и с Бохан – пожар во воени единици.

-г. Луцк – разнесена е ТВ-кулата.

-Кијивска област: пожар на воената единица во близина на г. Бровари.

Исто така завземени биле селата Городишче и Милове во Луганската област.

Агресијата на Русија се случи денеска околу 05.00 часот информираат од страна на Државната гранична служба. Нападот исто така се случи и од страната на ТОТ на Автономната Република Крим.

Flag of Russia and Ukraine painted on a concrete wall. Relationship between Ukraine and Russia


Сподели го ова:

Слични објави