За дел од македонските граѓани овој петок е неработен ден-ЕВЕ ЗА КОГО

Сподели го ова:


Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на нашата земја („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 8 април 2022 година (петок), Меѓународниот ден на Ромите е неработен ден за граѓаните припадници на ромската заедница во нашата земја. Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на ромската заедница им го честита Меѓународниот ден на Ромите.

Сподели го ова:

Слични објави