ВО ЗДРАВО ТЕЛО – ЗДРАВ ДУХ: Во Прилеп започна турнирот во фудбал за млади категории „Прилеп Куп“ 2023

Сподели го ова:Денеска во Прилеп започна турнирот во фудбал за млади категории „Прилеп Куп“ 2023, на кој ќе земат учество 58 екипи и над 800 талентирани фудбалери. Ова е прекрасна прилика за промоција на градот Прилеп преку најважната споредна работа на светот, а тоа е фудбалот, а каде би се одржал ваков турнир ако не во „најфудбалскиот град“ во Македонија.

Ја искористив оваа прилика да ги охрабрам сите учесници на годинешниот „Прилеп Куп“ и да им порачам да веруваат во себе и да продолжат уште поинтензивно да се занимаваат со овој спорт за да го задржат здравиот дух во себе. Општина Прилеп ќе продолжи да ги поддржува сите спортски настани и активности се со цел промоција на спортот и вистинските вредности!” – истакна меѓу другото прилепскиот градоначалник Борче Јовчески.Сподели го ова:

Слични објави