Во Прилеп првпат по 170 години вчера дојде грчки, а по повеќе од 70 години бугарски владика

Сподели го ова:























Вчера во Прилеп, во црквата св. Благовештение имаше Света Архиерејска литургија со која чиноначалствуваше нашиот митрополит г. Петар, во сослужение на архиереи од соседните помесни православни цркви и бројно свештенство од трите цркви.

Исто така, вчера за прв пат во Прилеп по 170 години дојде грчки, а по повеќе од 70 години бугарски владика.



Сподели го ова:

Слични објави