Во Прилеп моментално се активни 423 случаеви од Ковид 19

Сподели го ова:Моментално во нашата земја се активни 8.001 случај на коронавирус, а за само една недела во нашата земја имаме нови 98 починати пациенти, бројка што навистина е огромна. Во Прилеп моментално се активни 423 случаеви од Ковид 19, бројка што искрено не е за потценување. Станува збор за троцифрена голема бројка која привидно заплашува. Имено, Владата вчера донесе одлука за еднократна финансиска награда во висина од 30 денари по пациент за матичните лекари доколку достигнат и надминат опфат од 70% со вакцинација на своите пациенти од вкупниот број запишани кај нив.Сподели го ова:

Слични објави