ВО ОКТОМВРИ ИМАМЕ ДУРИ ДВА НЕРАБОТНИ ДЕНОВИ: Испланирајте си го споениот викенд, кој ни доаѓа наскоро!

Сподели го ова:
Во овој месец имаме два неработни денови и тоа 11 октомври, додека другиот пак е споен викенд кога ќе одмараме три дена и тоа на 23 октомври.

Врз основа на Законот за празниците на Република Македонија (Сл.весник на РМ број 21/98 и 18/07) во 2023 година неработни денови се:

За сите граѓани на РСМ

• 11 октомври (среда), Ден на народното востание,

• 23 октомври (понеделник), Ден на Македонската Револуционерна Борба• 8 декември (петок), “Св. Климент Охридски”.

За граѓаните од католичка вероисповед

• 1 ноември (среда), Празникот на сите светци,

• 25 декември (понеделник), првиот ден на Божик.

За граѓаните припадници на албанската заедница во РСМ

• 22 ноември (среда), Ден на Албанската азбука,

За граѓаните припадници на турската заедница во РСМ

• 21 декември (четврток), Ден на настава на турски јазик.Сподели го ова:

Слични објави