ВИДЕО: КОЊАНОВСКИ И ДИМИТРИОВСКИ ПОВТОРНО НА ТЕРЕН: После 40 години конечно улицата “16-та” добива асфалт

Сподели го ова:Според анализите и проектите, Тони Коњановски е најуспешниот градоначалникот кој до сега го имала Општина Битола, а сето ова е целосно поткрепено со големиот број на проекти кој во интерес на битолчани ги работи градоначалникот во координација со неговиот тим. Имено, денеска битолскиот градоначалник заедно со неговиот соработник Борче Димитриовски се уверија на лице место, како оди севкупниот процес на асфалтирање на т.н. “16-та улица” во Битола. Граѓаните кои живеат на оваа улица во однос на она што можевме да го видиме на терен, се презадоволни што токму после 40 години оваа битолска улица добива асфалт.

И покрај сите препреки со кои се соочува Коњановски, сепак Битола се движи во еден модерен-европски правец, онака како што навистина заслужуваат битолските граѓани, а воедно и самата Битола, градот на конзулите, градот кој што во време на отоманското царство заедно со Солун, бил најважното место во европскиот дел на тогашната империја.Сподели го ова:

Слични објави