УЖИВАНЦИЈА: Ни претстои продолжен викенд – следниот понеделник е неработен ден и државен празник

Сподели го ова:Следниот понеделник 23-ти Октомври е Денот на македонската револуционерна борба. Овој светол празник се празнува по повод основњето на Македонската револуционерна организација, која што била основана во Солун  на 23 октомври 1893 година, поточно во домот на солунскиот книжар Иван Хаџи Николов.

 Сподели го ова:

Слични објави