|

Урсула фон дер Лајен: Вакцини за деца од 13 декември во ЕУ

Сподели го ова:
На прес-конференција која што беше посветена на текот на Ковид 19 пандемијата, како и појавата на Омикрон, Претседателката на Европската комисија Лајен истакна дека самата таа се согласува во ЕУ за да се одржи дискусија во однос на задолжителната вакцинација. Лајен исто така истакна дека вакцините за деца против Ковид-19 кои што се произведени од страна на Фајзер/Бионтек на 13 Декември ќе бидат достапни во ЕУ. Фон дер Лајен во време кога новиот сој на корна вирусот Омикрон создава голема загриженост во светот, самата таа отцени дека е соодветно и разумно да се разговара сега во однос на задолжителната вакцинација.Врз основа на мислењето на Лајен, ќе бидат потребни поколу 100-тина денови за да самата научна заедница го приспособи својот одговор на вакцина на новиот корона сој- Омикрон.

.Сподели го ова:

Слични објави