Укинување на одлуката за задолжително носење на заштитни маски во затворени простории-препорача Комисијата за заразни болести препорача

Сподели го ова:


Комисијата за заразни болести препорача укинување на одлуката за задолжително носење на заштитни маски- истакна претседателот на комисијата, Александар Петличковски. Воедно Петличиковски изјави дека од ваквата одлука изземени ќе бидат само здравствените установи, аптеките, домовите за стари лица, јавниот превоз, како и такси возилата, каде засега сеуште задолжителни ќе останат заштитните маски.

Сподели го ова:

Слични објави