|

Конечно се измисли вакцина која обезбедува траен имунитет од сите варијанти на корона вирусот

Сподели го ова:


Австрија произведе вакцина која што заштитува од сите варијанти на корона вирусот-истакна Еуроком ПР. Имено, со помош на оваа вакцина, се стекнува еден траен имунитет и истата таа штити против сите стари и против нови варијанти на овој тип на вирус. Врз основа на информациите, тим научници од Медицинскиот универзитет во Виена создаде нов тип вакцина против вирусот САРС-КоВ-2, а врз основа на податоците од претклиничките студии, оваа вакцина е ефикасна против сите варијанти на постоечкиот вирус- вклучувајќи ја тука и варијантата на омикрон.

Сподели го ова:

Слични објави