| |

УБАВИНА: “Македонско девојче” на Пелистер беше испеана од страна на 100-тина млади од повеќе земји

Сподели го ова:
Заврши 53 издание на фестивалот „Илинденски денови“. За гостите на фестивалот во неделата беше организиран голем интернационален фолклорен пикник на Националниот парк “Пелистер”, каде што присутните преку дружење и песна, создаваа вистински спомени.

Меѓу песните, на ова дружење беше испеана и “Македонско девојче” од страна на хрватско-италијанско-грузиско-македонски музички состав.

Колку е убава нашата земја, и нашите стари, традиционални македонски песни кои ја отсликуваат македонската традиција.Сподели го ова:

Слични објави