|

ТРАДИЦИЈАТА ПРОДОЛЖУВА: Во Прилеп по 16-ти пат се одржа интернационалната манифестација „Поетско Маркукуле“ – 2023

Сподели го ова:Во Прилеп по 16-ти пат се одржа интернационалната манифестација „Поетско Маркукуле“ – 2023. Од година во година оваа културна манифестација зема се поголем замав, и оваа година има над 200 учесници од 14 држави.

Целокупната организација е на Клубот на литературни творци од Прилеп, со поддршка од Локалната самоуправа.

Дефинитивно оваа манифестација претставува одлична можност пред се за промоција на нашиот Прилеп, на македонскиот јазик, македонската култура, литература и традиција, а со самото тоа и шанса да се покажат и промовираат најмладите учесници.

На денешен ден, 12 август 2016 година, си замина Љубен Димкароски-Димкаро, мултиталентиран уметник, музиколог, поет, сликар, патриот и творец на оваа манифестација ,,Поетско Маркукуле” – Вечна му слава!Сподели го ова:

Слични објави