ТИ БЛАГОДАРИМЕ ГОСПОДИ: Mанастирот во Небрегово се спаси од пламените јазици кои постојано му се закануваа

Сподели го ова:Врз основа на информациите од Регионалниот ЦУК – Битола, вчера од 12:41 часот со вкупно 11 пожарникари и 2 ПП возила од ТППЕ Прилеп, започнала интервенцијата за гаснење на запалената шума во атар на с.Небрегово, и тоа над манастирот „Свети Јован Крстител“.

Врз основа на ова, загрозен бил Манастирот, а пожарникарите дале вончовечки напори за да се заштити манастирот од пламените јазици.Сподели го ова:

Слични објави