НЕ БИДЕТЕ СУЕВЕРНИ: Зар има луѓе што веруваат дека “петок 13-ти” е “баксузен ден”?

Сподели го ова:Низ вековите голем дел од луѓето се плашеле од овој датум. Луѓето кои патат од оваа фобија, се плашат да го изговорат зборот „петок 13-ти“. Во оваа група се вбројува и американскиот претседател Френклин Рузвелт, кој што никогаш не патувал на тој датум.

Некои пак овој датум го поврзуваат со филмот „Петок 13-ти“, меѓутоа, како и да е нема докази дека овој ден носи баксуз. Сепак, голем дел од луѓето го избегнуваат тој ден за патување.

Без разлика на се, наш совет е да не бидете суеверни, бидејќи “петок 13-ти” е само обичен ден во годината, кој што единствено само од Вас самите зависи каков ќе биде!Сподели го ова:

Слични објави