Талентираниот прилепчанец Илија Ристески беше дел од “Young leaders”, поточно дел од семинарот кој што е организиран од Robert Schuman Institute-Будимпешта

Сподели го ова:Претседателот на републичката комисија за спорт при УМС на ВМРО-ДПМНЕ-Илија Ристески моментално е на нов семинар, каде што уште повеќе го доусовршува своето богато стекнато искуство. Станува збор за “Young leaders”, поточно семинарот е организиран под мотото-насловот “Securiry and international relations”. Првите два модула од овој семинар успешно беа реализирани во Будимпешта, додека пак третиот и последен модул се одвива во Виена. Станува збор за семинар кој што е организиран од “Robert Schuman Institute”-Будимпешта. Инаку, претседателот на Републичката Комисија за спорт при УМС на ВМРО-ДПМНЕ-Илија Ристески е од Прилеп, и истиот ужива голем рејтинг и углед помеѓу младината во оваа наша земја, а воедно важи и за личност која што знае целосно да го обедини својот народ, и личност од која во иднина се очекува уште повеќе да исплива на површина, кога станува збор за водечките-носечки функции во нашата земја.

Можно е да е слика од 1 лице, стоење и внатре

Овој млад човек, е креатор на многу нови идеи и политики кои допридонесле за развој на ова наше општетсво, во кое сите ние заеднички живееме, дејствуваме и твориме.Сподели го ова:

Слични објави