Советот на СОНК: Продолжува штрајкот само во училиштата

Сподели го ова:Советот на СОНК, вечерва донесе одлуката дека штрајкот во градинките се става во мирување, додека во училиштата продолжува. Тој најави и масовен протест пред Владата. Инаку, учениците повеќе од две недели се дома, родителите се револтирани, просветните работници си го бараат своето, а Владата дозволи, а воедни и предложи, само 12% покажување на платите на просветните работници. Исто така СОНК вечерва најави и голем мировен протест пред Влада на 4 мај.Сподели го ова:

Слични објави