Дали вечерва СОНК ќе донесе конечна одлука за прекин на штрајкот??

Сподели го ова:


Јавноста се повеќе се прашува каква ќе биде конечната одлука на СОНК, односно дали вечерва СОНК ќе донесе конечна одлука за прекин на штрајкот?? Врз основа на нашите информации, одлуката ќе биде донесена вечерва по консултациите што раководството на СОНК ќе ги направи со членството. Некои веќе и потврдуваат дека учениците од утре ќе се вратат на настава, додека пак други истакнуваат дека штрајкот ќе продолжи.

Инаку, учениците веќе две недели се дома, родителите се револтирани, просветните работници си го бараат своето, а Владата дозволи, а воедни и предложи, само 12% покажување на платите на просветните работници.

Сподели го ова:

Слични објави