Со уште една убава вест заврши учебната година во ООУ Кире Гаврилоски – Јане

Сподели го ова:Вчера заврши школската година за учениците во Република Македонија, а со тоа започна најголемата радост за учениците, и долгочекуваниот летен распуст.  Меѓутоа, ООУ Кире Гаврилоски – Јане учебната година ја заврши со уште една убава вест и со уште еден голем постигнат успех, кој што беше “шлагот на тортата” за оваа учебна 2022/2023 година.

Имено, на државниот натпревар по Географија двајца ученици од ООУ Кире Гаврилоски-Јане постигнаа одлични резултати:

 – Давид Касоски – прва награда

 Ментор: Илија Ристески

 -Сергеј Димоски – втора награда

 Ментор: Милан Јаковоски 

Како и да е, школската година заврши со уште една убава вест, а официјално веќе од денес учениците се на летен распост и веќе започнуваат да ги прават своите планови за тоа како ќе го поминат целото слободно време кое што го нуди летниот распуст, а веќе од Септември со нови сили, ќе се вратат повторно во училишните клупи.Сподели го ова:

Слични објави