СНЕГОТ ДОАЃА КОН ПРИЛЕП: На Плетвар-врнежи од снег

Сподели го ова:Врз основа на информациите од Македонија пат, врнежи од снег со слаб интензитет има на планинскиот превој Плетвар. Дали снегот ќе се спушти кон градот под Марковите Кули, и веќе од утре прилепчани ќе се разбудат во снежна зимска белина – останува да видиме.

Колку е убав Прилеп – нашиот Прилеп, посебно кога доаѓа зима, и кога прилепските улици ќе бидат покриени со снег. Насекаде мириса на зима, при што конечно е време да падне првиот снег кој што кај прилепчани ќе создаде една убава снежна бајка.Сподели го ова:

Слични објави