Секоја чест!!! Михаела Талеска под менторство на професорката Билјана Проеска го освои третото место на интернационалниот фестивал во поезија во Бања Лука

Сподели го ова:
Секоја чест за сите оние кои што ја претставуваат нашата земја надвор од нашите граници, преку својот талент и преку својата способност. Таквите личности преку својот труд и преку својот талент ја претставуваат нашата земја, како земја во која живеат голем број на талентирани млади и способни луѓе, луѓе со вистинска визија и квалитет. Едни од нов се и професорката Билјана Проеска од Крушево, која што вложува големи напори во својата професија и својата област, па како резултат на тоа излегуваат голем број на квалитетни ученици во училиштето каде што самата таа предава и несебично го пренесува своето знаење на нејзините ученици. Имено, она што моментално е ново, е тоа што нејзината ученичка Михаела Талеска под менторство на професорката Билјана Проеска го освои третото место на интернационалниот фестивал во поезија во Бања Лука. По тој повод се огласи и Проеска со честитка до нејзината ученичка: “Горда на нашето трето место во Бања Лука.Мојата ученичка Михаела Талескаосвои трето место на интернационалниот фестивал во поезија “Бањалучки пјесмопој”.На овој поетски фестивал имаше 22 учесници од повеќе држави, а ние бевме единствени претставници од Македонија, кои по објавениот конкурс, влегоа во финале. Крушево се сака со дела, СОУ “Наум Наумовски- Борче” Крушево се почитува и гради со труд, посветеност и промоција ширум светот.Во свет на неразумие, биди поет!”-истакна Проеска.Сподели го ова:

Слични објави