Почина мајката на младиот пливач Марко Пејчиновски од Охрид

Сподели го ова:
Почина мајката на младиот пливач Марко Пејчиновски од Охрид. Станува збор за медицинската сестра Виолета Пејчиновска која што е воедно и мајка на младиот Марко Пејчиновски кој што стана познат откако како 12 годишно момче за прв пат го преплива Охридското Езеро во 2018 година, со “некроза на ногата”. Веста за смртта на мајката на Марко ја објавија вработените во ЈЗУ Болница-Охрид. Колку за потсетување, Марко минатото лето пливаше 14 часа, од Охрид до Свети Наум, при што тогаш младиот Марко на својата страница напиша: “Ова пливање го посветувам на мојата мајка!”Сподели го ова:

Слични објави