ЖАЛОСНО: За време на СДСМ 77.000 млади ја напуштиле Република Македонија

Сподели го ова:Иселувањето од Македонија, а посебно на млади македонски граѓани е зголемено со доаѓањето на СДСМ на власт, а сето ова го прикажува последната анализа „Младите и пописот на населението“ и „Финансирање на младинските политики“ кои беа промовирани во рамките на одржаната конференцијата „Младински состојби и финансирање на младинските политики во Македонија”.

Оваа конференција, беше организирана од страна на Фондацијата за демократија на Вестминстер. Точно таму се прикажува дека за 6% се намалил бројот на младите луѓе во нашата земја помеѓу двата пописа од 2002 до 2021. Проценките се дека повеќе од 77.000 млади лица кои се родени во нашата земја, заминале во странство последните години.Сподели го ова:

Слични објави