|

По 12 години повторно се врати прволигашкиот фудбал на градскиот стадион „Гоце Делчев“ во Прилеп

Сподели го ова:Денес нашата фудбалска гордост ФК Победа во рамките на Првата Македонска Фудбалска Лига го пречека тимот на ГФК Тиквеш од Кавадарци.По 12 години повторно се враќа прволигашкиот фудбал на градскиот стадион „Гоце Делчев“ во Прилеп!

Голем број на прилепчани, денеска со своето присуство на прилепскиот градски стадион ја подреа нашата “прилепска Победа”.

“Одличната посетеност и прекрасната атмосфера на овој натпревар се само доказ за желбата и љубовта на прилепчани кон фудбалот и кон Победа, а резултат на тоа е враќањето на клубот таму каде што му е местото, во Првата лига!” -истакна прилепскиот градоначалник Јовчески, кој што како и секогаш, беше на трибините на градскиот стадион помеѓу своите прилепчани.Сподели го ова:

Слични објави