Општина Прилеп од општинскиот буџет одвои 1.200 000 денари за социјално ранливи категории на граѓани и за граѓани кои по разни основи имаат потреба од финансиска помош

Сподели го ова:Од Општинскиот буџет, одвоивме 1.200 000 денари за социјално ранливи категории на граѓани и за граѓани кои по разни основи имаат потреба од финансиска помош: за лекување, за егзистенција, за набавка на лекови и слично.

➡️ Годинава заедно со Советот на Општина Прилеп преку Комисијата за финансирање и буџет, доделивме еднократна финансиска помош и им помогнавме на повеќе од 200 семејства, со различна висина на средства, во зависност од барањата и можностите.

☝️Се грижиме за сите наши сограѓани!

❤️Посветени за Прилеп – истакана прилепскиот градоначалник Борче Јовчески.Сподели го ова:

Слични објави