ОФИЦИЈАЛНО-Во вторник во нашата земја пристигнува бугарскиот премиер Петков-ќе има ли некаков напредеок во преговорите??

Сподели го ова:
Бугарскиот премиер Петков требаше да допатува во посета на нашата земја меѓутоа како што информиравме, таа средба беше одложена откако на Петков и на претседателот Румен Радев, им беше наложена задолжителна изолација поради што оствариле контакт со лице заразено со Ковид 19. Меѓутоа карантинот на Петков му беше укинат откако достави негативен ПЦР тест. Сето ова подразбира дека бугарскиот премиер Петков на 18 јануари во вторник ќе пристигне во официјална посета на Скопје, заедно со бугарската делегација во која се министерката за надворешни работи Теодора Генчовска, Николај Сибев-министерот за транспорт и врски, како и Кристијан Вигенин-потпретседателот на Народното собрание . Ќе има ли некаков напредеок во преговорите??-Останува да видиме.Сподели го ова:

Слични објави