ОФИЦИЈАЛНО: Сметките за струја за домаќинствата ќе бидат повисоки до 10% од 01.01.2022 година

Сподели го ова:
Министерот за економија Крешник Бектеши потврди дека сметките за струја за домаќинствата ќе бидат повисоки до 10% од 01.01.2022 година. „Согласно сите проекции, зголемување над 10% нема да има, се отфрлаат сите анализи, сите видувања и од експерти во областа на енергетиката и од политички партии, дека зголемувањето ќе биде 30, 40 па и 50%. Да вистина дека енергетските компании побараа поголемо покачување може и 100%. / Но, ние како одговорна влада, како економски тим, најдовме начин да им излеземе во пресрет на граѓаните и цената нема да се зголемува над 10%.“ нагласи министерот за економија-Крешник Бектеши.Сподели го ова:

Слични објави