НЕМА ДА ГО ПРЕПОЗНАЕТЕ: Дворот во црквата св.Петка во нас. Точила добива нов лик

Сподели го ова:Црквата “св.Петка” во населба Точила претставува црковен христијански храм, кој што секојдневно е посетуван не само од страна на верниците од населба Точила, туку и од останатите граѓани од општина Прилеп.

Она што е најново кај овој православен христијански храм, е тоа што дел од дворот во црквата св. Петка доби еден сосема нов лик и нов уреден простор, кој што од сега ќе биде дел од ова прилепско, црковно светилиште.

Убаво е нели?Сподели го ова:

Слични објави