Не може централната власт за едни да биде “мајка” а за други да биде “маштеа” кога станува збор за платите-изјавуваат голем дел од прилепските просветни работници

Сподели го ова:
„Сите работници-особено вработените во образованието, заслужуваат поголеми плати затоа што образовниот сектор е тој кој што го креира човечкиот капитал кој што го имаме во државата, а кој што гледаме дека ни се намалува. Наша обврска, како одговорни луѓе, да ги зголемуваме платите и тоа да го постигнуваме низ економско-социјален дијалог со решенија кои Буџетот одржливо ќе ги сервисира“-истакна премиерот Ковачевски во емисијата на ТВ Алсат-М. Имено, до нашиот информативен тим-веднаш после оваа изјава на Ковачески, пристигнаа голем број на коментари од еден поголем број на прилепски просветни работници кои што истакнуваат дека не може Централната власт за едни да биде “мајка” а за други да биде”маштеа”-кога станува збор за платите.

Нема опис за фотографијата.Сподели го ова:

Слични објави