Наградата за современа сценска драматизација на 57. МТФ „Војдан Чернодрински“ ја доби Лидија Митоска -Ѓоргиевска за претставата „Мистерија Буфо“

Сподели го ова:Наградата за современа сценска драматизација на 57. МТФ „Војдан Чернодрински“ ја доби Лидија Митоска -Ѓоргиевска за претставата „Мистерија Буфо“ во која учествува прилепскиот театарски ансамбл. Оваа претстава беше во официјална конкуренција на МТФ „Војдан Чернодрински“, а големите громогласни аплаузи од публиката – започнаа уште во првата половина на претставата.

Претставата со мрачно-комичен поглед кон апсурдноста на секојдневните неправди прикажува важни настани од религиозниот живот, но доживеани преку очите на обичните луѓе и случајните минувачи.Сподели го ова:

Слични објави