|

Креативна соработка помеѓу ООУ “Блаже Конески” и средното училиште Ѓорче Петров

Сподели го ова:Наставничкитa Катерина Јонческа од OOУ “Блаже Конески”, во соработка со професорката по стручни предмети во текстилната струка во СОУ “Ѓорче Петров” – Јулијана Поповска, изведоа заедничка активност во склоп на наставата по предметот животни вештини во просториите на училишната работилница за практична настава на СОУ “Ѓорче Петров”.

Имено, на учениците од OOУ “Блаже Конески” им беше презентиран начинот на изработка на облека, а и самите ученици со помош на средношколците, изработија новогодишни подметачи. Меѓусебната соработка беше и наградена со подароци, изработени од вредните раце на средношколците.Сподели го ова:

Слични објави