ЦЕНИТЕ СЕ ВРАЌААТ КАКО ШТО БЕА ПОРАНО? Од утре бензинот 77,5 денари

Сподели го ова:Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги донесе Одлука со која се врши намалување на малопродажните цени на нафтените деривати, и тоа во просек за 5,11 % во однос на одлуката од 7.12.2022 година. Од 10.12.2022 година од 00:01 часот максималните цени на нафтените деривати ќе изнесуваат:

Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 77,50 (денари/литар)
Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 79,50 (денари/литар)
Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 79,50 (денари/литар)
Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 77,00 (денари/литар)
Мазут М-1 НС 40,056 (денари/килограм)

НАПОМЕНА: Oва се максималните цени на нафтените деривати од 00:01 часот на 10.12.2022 година.Сподели го ова:

Слични објави