КАКВА ЌЕ БИДЕ ДЕНЕШНАТА ОДЛУКА? Зибери, денеска ќе има состанок со претседателот на Регулаторната комисија

Сподели го ова:opstina

Насер Зибери- Народниот правобранител, денеска ќе има состанок со Бислимоски-претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги. Основната-првична тема на овој работен состанок е иницијативата поднесена од канцеларијата на Народниот правобранител за менување на регулативата која се однесува на отчитувањето на струјомерите, а со тоа да се направат и измени во однос на досегашната пракса. Врз основа на иницијативата, ќе се бара континуирано и навремено отчитување на состојбата на електричните броила за потрошена струја, се со цел потрошувачи да се обврзуваат за плаќање само на оној износ за електрична енергија која реално ја потрошиле.Сподели го ова:

Слични објави