И во Битола е регистрирана ВИСОКА инциденца од Ковид 19(n=1.025;I=1.035,5/100.000)

Сподели го ова:
Минатата недела на ниво на цела наша земја се регистрирани сe 11.123 нови позитивни случаи од 35 градови во државата, со зголемување од 33,9% во однос на минатата недела (n=8.308). И во Битола е регистрирана висока инциденца од Ковид 19(n=1.025;I=1.035,5/100.000). Во однос на податоците од претходната недела, најголем дел од регистрираните случаи се од Скопје (n=5.630; 50,6%), а највисока неделна инциденца е регистрирана во Крушево – 1.152,4/100.000. Висока инциденца се регистрира и во Битола (n=1.025; I=1.035,5/100.000)Сподели го ова:

Слични објави