И НИЕ ДА БИДЕМЕ ПРВИ ВО НЕШТО: Во Македонија е најлесно да се избега од затвор од сите земји во цела Европа

Сподели го ова:

Во Европа постојат земји кои што воопшто не пријавиле случаи на бегство на затвореници од нивниот затвор, а во оваа група се вбројуваат и Црна Гора, Словенија, Албанија, Кипар и Малта.

Врз основа на податоците од годишната казнена статистика на Советот на Европа, нашата земја е прва во статистиката на затвореници кои што што избегале од затвор. Веднаш после Македонија се наоѓаат Холандија и Швајцарија. Конечно и ние да бидеме први во нешто – нели??Сподели го ова:

Слични објави