ЗА МНОГУ ГОДИНИ: Распоред на Богослужбите за Водици во прилепскиот црковен храм св. Петка во нас. Точила

Сподели го ова:По повод големиот христијански празник Богојавление, прилепскиот црковен храм св. Петка во нас. Точила објави известување до верниците во кое е објавен и распоредот на богослужби за претстојниот празник. Претходно наведеното известување, Ви го прикажуваме во прилог на оваа објава:

18. 01. 2023 (среда) – СВЕТИ МЧ-ЦИ ТЕОПЕМПТ И ТЕОНА – ВОДОКРСТ

Утринска богослужба со царски часови;

Вечерна со Василиева литургија;

Голем Богојавленски водосвет;

Почеток во 07:00 часот.

19. 01. 2023 (четврток) — БОГОЈАВЛЕНИЕ (ВОДИЦИ)

Утринска богослужба со Златоустова литургија;

Голем Богојавленски водосвет;

Почеток во 07:00 часот.

20. 01. 2023 (петок) – СОБОР НА СВЕТИ ЈОВАН КРСТИТЕЛ

Утринска богослужба со Златоустова литургија;

Почеток во 07:00 часот.Сподели го ова:

Слични објави