Градоначалникот Јовчески, Проданоски и Кузманоска денеска присуствуваа на преосветувањето на црквата “Успение на Пресвета Богородица”-с.Селце

Сподели го ова:


Градоначалникот Јовчески, Претседателот на Совет – Дејан Проданоски, како и советничката Билјана Кузманоска, денеска присуствуваа на преосветувањето на црквата “Успение на Пресвета Богородица”во село Селце. По повод чествувањето на големиот христијански празник “Цветници”, денеска имаше преосветување на оваа црква, која што е изградена дури во далечната 1871 година.

Сподели го ова:

Слични објави