Од ноќеска првиот блок на РЕК Битола е повторно во функција

Сподели го ова:


ЕСМ преку соопштение информира дека од ноќеска првиот блок на РЕК Битола е повторно во функција. “Ја известуваме јавноста дека РЕК Битола е ставен во функција и продолжува со производство на електрична енергија. Синоќа во три часот по полноќ Блок 1 е синхронизиран со електроенергетскиот систем на Република Македонија. Продолжуват активностите за ставање во функција и на Блок 2 кој беше во ремонт. Се очекува до крајот на неделата и оваа постројка да биде “на мрежа”, е наведено во соопштението од компанијата.

Сподели го ова:

Слични објави