(фото) И КРАДЦИТЕ НЕ СЕ ТОА ШТО БЕА: Порано крадеа пари, а денес алишта од сушални

Сподели го ова:
Се сменија времињата, а со самото тоа се сменија и крадците. Порано се крадеше пари, злато, накит, а денес алишта од сушалните кои се оставени по прилепските дворови.

Таков е и овој случај на кражбата на алишта од прилепски двор, каде крадецот “на прсти” влегува во еден прилепски двор, си ги зема оние алишта кои што му се потребни, и со “тивкото” си заминува, незабележувајќи дека го снима камерата која сопственикот на куќата си ја поставил во дворот.Сподели го ова:

Слични објави