Учениците од ООУ ,,Климент Охридски” ќе уживаат во новата учебната година благодарение на големиот број направени инвестиции во ова училиште

Сподели го ова:Новата учебна година општина Прилеп ја дочекува максимално подготвено, во нови училници, реконструирани кабинети, хортикултурно уредени дворови. Во ООУ ,,Климент Охридски” инвестициите во образованието значат инвестиција за подобар раст и развој на учениците. Во ова училиште има комплетно нови паркови, кои се прекрасно хортикултурно уредени.

Во училиштето има нов парк позади спортската сала, како и нова ограда на предната страна од училиштето, нов кабинет по информатика, хемија и биологија и нови смарт телевизори.

Исто така извршена е промена на електричната инсталација на првиот кат и адаптиран е простор во подземјето со се добива ефективна пренамена на неискористен простор во нови потребни кабинети за учење, за техничкиот персонал како и нова спортска сала за првачињата. Морам да потенцирам дека заедно со директорите на училиштата кои што ја имаат мојата максиамлна поддршка, ќе продолжиме да работиме во оваа насока и ќе инвестираме буквално во секое училиште, во секоја населба во нашиот град и во секое населено место – истакна прилепскиот градоначалник Борче Јовчески.Сподели го ова:

Слични објави