Еве дали наставниците годинава ќе добијат заслужени – зголемени плати

Сподели го ова:Министерот за образование и наука Јетон Шаќири, во однос на тоа дали наставниците годинава ќе добијат заслужени – зголемени плати, истакна дека минатата година добиле рекордно покачување на платите од 15%, а оти во моментов со синдикатите се разговарало и за донесување нов колективен договор. Меѓутоа, со ваквите плати не се целосно задоволни просветните работни, па врз основа на тоа очекуваат покачување, што искрено е и заслужено, бидејќи токму тие ги учат нашите деца.

Ценам дека трудот на наставниците се уште е недоволно награден, со оглед и на инфлацијата, па така ние и во моментов разговараме со синдикатите и бараме решение за нов колективен договор, со кој ќе се покачат платите во образованието” – истакна Шаќири.Сподели го ова:

Слични објави