До кога вака?? Од денеска ново поскапување на горивата

Сподели го ова:gas station fuel pump

Повторно голем удар по џебот на граѓаните. Од денеска горивата повторно се со нова поскапена цена. Граѓаните се бесни и револтирани, при што дел од нив за “STANICA.MK” истакнуваат дека ова повеќе не се издржува. РКЕ донесе нова одлука со која се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 6,88 % во однос на одлуката која беше донесена на 07.03.2022 година. Имено, од денеска максималните цени на  нафтените деривати изнесуваат:

86 Benzin Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images - iStock

Моторен бензин  ЕУРОСУПЕР БС – 95-  93,00  (денари/литар)

Моторен бензин  ЕУРОСУПЕР БС – 98- 95,00 (денари/литар)

Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д- Е V)- 94,00  (денари/литар)

Масло за горење  Екстра лесно 1 (ЕЛ-1)  90,00 (денари/литар)

Мазут М-1 НС    59,165  (денари /килограм)Сподели го ова:

Слични објави