До кога вака?? Намален бројот на ученици во основните и средните училишта

Сподели го ова:Според податоците на Државниот завод за статистика, на крајот на учебната 2021/2022 година, бројот на учениците во редовните основни училишта изнесува 184 910, што претставува намалување за 0.6 % во однос на претходната учебна година.

.

Во редовните средни училишта, бројот на учениците на крајот на учебната 2021/2022 година изнесува 69 378, што претставува намалување за 2.5 % во однос на претходната учебна година.Сподели го ова:

Слични објави