ДО КОГА ВАКА?? Домаќинствата од петок ќе плаќаат повисока струја за 7,4%

Сподели го ова:За 98,8 проценти од домаќинствата во нашата земја цената на електричната енергија ќе се зголеми за 7,4% и тоа од овој петок. Граѓаните револтирани од новото поскапување, прашуваат до кога вака?

-Без блок тарифите, цената на електричната енергија ќе се зголемеше за сите домаќинства за 17,74%, наместо за сегашните 7,4% за 98,8% од домаќинствата. Со оваа реформа на тарифниот систем се штитат најранливите категории, истакна Бислимоски, претседателот на Регулаторна комисија за енергетика.Сподели го ова:

Слични објави