Денеска во Прилеп, МВР “ги учеше” прилепските дуќанџии како да се заштитат од крадците

Сподели го ова:

Во рамки на превентивниот проект што се реализира под мотото – “Сигурноста и безбедноста на граѓаните –наша обврска“ денеска (09.01.) полициски службеници од Одделението за внатрешни работи Прилеп при СВР Битола, во Прилеп реализираа превентивни активности насочени кон превенција од имотни деликти.

Притоа, на повеќе локации и во објекти во Прилеп (обложувалници, златари, колонијални продавници, мобилари, фармацевтски објекти и слично), полициските службеници во непосредна комуникација со граѓаните и вработените во објектите укажуваа на начините како да се превенирааат имотните деликти. Особено беше истакната неопходноста од соработка и навремена комуникација со полицијата, пред се преку точно и брзо пријавување на бесплатните телефонски броеви 112 и 192, а дополнително на граѓаните им беа делени едукативни печатени материјали со совети и препораки за превенција од имотни деликти.Сподели го ова:

Слични објави