Денеска во 16 часот ќе се одлучува дали конечно од утре учениците ќе почнат со настава

Сподели го ова:


Сеуште останува неизвесно дали, и кога учениците ќе се вратат на училиште. Денеска има нова средба помеѓу Владата и СОНК, средба на која што треба да се одлучи дали конечно учениците ќе почнат со настава, и следење на часовите веќе од утре. Инаку учениците веќе две недели се дома, родителите се револтирани, просветните работници си го бараат своето, а Владата сеуште нема слух за да одговори целосно на барањето на СОНК. Преговорите помеѓу СОНК и Владата почнуваат денеска во 16 часот, а каков ќе биде конечниот епилог од оваа средба, останува да видиме.

Сподели го ова:

Слични објави