Денеска продолжуваат преговорите за минимална плата

Сподели го ова:
Денеска се очекува на седница на Економскиот совет на Владата да биде разгледано сето она во однос на синдикалното барање за зголемување на минималната плата, како и оној најнов предлог на бизнис конфедерацијата за да се субвенционира дел од зголемувањето на минималната плата. Веднаш потоа треба да се одржи новата седница на Економско-социјалниот совет.Премиерот Ковачевски вчера порача дека покачувањето на минималната плата ќе биде исполнето, а дали ќе се исполни останува да видиме. Имено во петокот синдикатите, Владата и работодавачите, не постигнаа договор за зголемување на минималната плата на 18.000 денари и скалесто зголемување на останатите плати.

Владата,Сподели го ова:

Слични објави