|

Четири годишната КАЛЕША ќе пее на “Весели Ѕвончиња by JANA”-Прилеп 2022

Сподели го ова:
Како резултат на светскиот квалитет на песните, од минатата година Детскиот Музички Фестивал “Весели Ѕвончиња by ЈАNA”, после неколку годишно успешно постоење, се здоби со титула “МОДЕРЕН-ДЕТСКИ-СВЕТСКИ-БРЕНД”, бренд кој што веќе е препознатлив на нашето ѕвездено музичко небо ширум цела наша земја, а и надвор од неа. На фестивалот учествуваат деца од цела наша земја од 4 до 15 години во детскиот и тинејџерскиот музички блок. Имено, денеска Ви ја претставуваме КАЛЕША-која има само четири години, и мошне добро се снаоѓа во музичките води. Авторскиот тим на фестивалот Гоце Илиески-БАЛАДА и Јана Илиеска моментално работат заедно со Кирјана на нејзината прва песна која ќе биде посветена на Мама и Тато, а аранжманот на оваа песна ќе биде на маестро Рубин Димкоски. Инаку Калеша доаѓа од Прилеп, сака да пее и црта, а најмногу ги сака тато и мама, а во таа чест авторскиот тим на песните од фестивалот и ја исполни желбата, при што и направи специјална детска песна која е посветена на нејзините родители. Како ќе звучи песната?? Тоа ќе го дознаете во месец мај во НУЦК “Марко Цепенков”-Прилеп на Прилепскиот Детски Музички Фестивал “Весели Ѕвончиња by ЈАNA” фестивал кој што претставува “МОДЕРЕН-ДЕТСКИ-СВЕТСКИ-БРЕНД”. Со ваква титула, (“МОДЕРЕН-ДЕТСКИ-СВЕТСКИ-БРЕНД”) ќе се закити и четири годишната Кирјана-исто како и сите останати годинешни учесници од фестивалот. Доколку имате од 4 до 15 години и сакате и Вие да бидете дел од детскиот или пак дел од тинејџерскиот музички блок од следното најново спектакуларно фестивалско издание кое ќе се одржи кон крајот на мај 2022 година, Вашите родители ќе можат да Ве пријават на Facebоok профилот на Гоце Илиески-Балада, на Facebоok профилот на Весели Ѕвончиња, или пак на 078/66-77-97. Бидете детски музички ѕвезди, бидете АС, бидете главни во Вашето Школо -во Вашиот Клас, и пријавете се за учество за четвртото фестивалско издание на Весели Ѕвончиња by JANA,и стекнете се со Диплома за МОДЕРЕН-ДЕТСКИ-СВЕТСКИ-БРЕНД!!!Сподели го ова:

Слични објави