|

АУДИЦИИ – ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА СЛЕДНОТО ШЕСТО ФЕСТИВАЛСКО ИЗДАНИЕ НА ДЕТСКИОТ МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ “ВЕСЕЛИ ЅВОНЧИЊА BY JANA” – ПРИЛЕП 2024

Сподели го ова:Прекрасна слика на ЕДИНСТВЕНИОТ ПРИЛЕПСКИ ФЕСТИВАЛ КОЈ ШТО МОЖЕ ВО ЕДЕН ДЕН ДА СОБЕРЕ ПРИБЛИЖНО 2000 ПОСЕТИТЕЛИ ВО НУЦК “МАРКО ЦЕПЕНКОВ” ВО ПРИЛЕП. Искрено, во Прилеп постојат и други фестивали и мали хорчиња, меѓутоа ваков рекорд за само еден, до сега има направено само прилепскиот фестивал “Весели Ѕвончиња by JANA” и БАЛАДА АРТ ПРОДУКЦИЈА. 

Колку за потсетување, минатиот месец овој најактуелен детски музички фестивал го промовира своето најново, 5-то јубилејно фестивалско издание кое понуди нови 15 новокомпонирани детски музички хитови каде бројот на солистите, учесниците, танцовите групи надмина над 160 учесници, а детскиот музички фестивал го посетија околу 2000 посетители. Ова претставува голем рекорд и гордост за градот Прилеп! На фестивалот имаше гости од Скопје, Битола, Крушево, Радовиш….. а како и секоја година – најмногу посетители имаше од нашиот Прилеп.

Доколку имате од 4 до 15 години и сакате и Вие да бидете дел од детскиот или пак дел од тинејџерскиот музички блок од следното најново спектакуларно фестивалско издание кое ќе се одржи во месец мај 2024 година, Вашите родители ќе можат да Ве пријават на Facebоok профилот на Гоце Илиески-Балада, на Facebоok профилот на Весели Ѕвончиња, или пак на 078/66-77-97. Бидете детски музички ѕвезди, бидете АС, бидете главни во Вашето Школо -во Вашиот Клас, и пријавете се за учество за следното фестивалско издание на Весели Ѕвончиња by JANA,и стекнете се со Диплома за МОДЕРЕН, ДЕТСКИ-СВЕТСКИ-БРЕНД!!!Сподели го ова:

Слични објави